Vad är filkrypteringsprogram? (Detaljerad)

Ett filkrypteringsprogram är programvara som hjälper användare att säkert kryptera och skydda sina filer. Det säkerställer att filerna krypteras, vilket gör dem oläsbara och kan bara läsas när lösenordet skrivs in. Idag finns det många program som erbjuds för detta ändamål:

 1. VeraCrypt
 2. 7-Zip
 3. AxCrypt
 4. BitLocker
 5. FileVault

Dessa är alla separata program. filkrypteringsprogram Du kan se dem alla nedan så att du kan se en som fungerar för dig. Du kan fatta ett beslut genom att förstå det i detalj tillsammans med dess funktioner.

Vad är filkrypteringsprogram?
Vad är filkrypteringsprogram?

VeraCrypt

VeraCrypt är ett diskkrypteringsprogram med öppen källkod. Den utvecklades som en efterföljare till TrueCrypt och är tillgänglig för olika operativsystem som Windows, macOS och Linux. VeraCrypt ger användarna många krypteringsalternativ och hjälper dig att skydda dina data genom att kryptera dem.

Vilka är funktionerna?

filkrypteringsprogram VeraCrypt erbjuder avancerade funktioner. Om du vill lära dig mer om dem innan du installerar, här är det allmänna sättet:

 1. VeraCrypt kan kryptera alla dina hårddiskar eller USB-enheter och på så sätt skydda dina data från skadliga användare eller onlinehot.
 2. Det skyddar dina data med hjälp av starka krypteringsalgoritmer som AES, Serpent och Twofish.
 3. Det låter dig skapa en annan krypterad partition inuti en krypterad partition. På detta sätt, även om någon vet att du har krypterat en partition för att skydda dina data, kommer dina data på den andra dolda partitionen att skyddas.
 4. Det låter dig skapa anpassade skript för automatiska krypteringsoperationer. Tack vare dessa skript krypteras dina filer automatiskt när ett förutbestämt villkor är uppfyllt.
 5. Den finns även som bärbar version. På så sätt kan du använda VeraCrypt-versionen som du installerade på en USB-enhet på en annan dator.

Med sådana funktioner som VeraCrypt, filkrypteringsprogram kan användas fördelaktigt och effektivt.

7-Zip

7-Zip filkrypteringsprogram Det är en gratis och öppen källkod för filkomprimering och arkiveringsprogram bland dess alternativ. Tillgänglig för Windows operativsystem, 7-Zip ger höga komprimeringsförhållanden och stöder många olika filtyper. För dess egenskaper kan tabellen nedan granskas generellt.

Kompressionsförhållanden Det ger högre komprimeringsförhållanden än andra komprimeringsformat som ZIP och GZIP. På så sätt kan du lagra dina filer på ett sätt som tar mindre plats.
Stöd för flera filformat 7-Zip stöder många olika filtyper, inklusive 7z, ZIP, RAR, CAB, ARJ, GZIP, TAR och ISO.
AES-256 kryptering Du kan kryptera och skydda dina filer med AES-256-kryptering.
eget filformat 7-Zip kan komprimera och arkivera dina filer med sitt eget filformat, 7z.
Snabb filkomprimering och dekomprimering Trots höga kompressionsförhållanden utför den snabba kompressions- och dekompressionsoperationer.
Gränssnittsanpassning 7-Zips gränssnitt är anpassningsbart så att användare kan lyfta fram sina föredragna funktioner och funktionalitet
Gratis och öppen källkod Det är helt gratis och öppen källkod.

Med funktioner som dessa filkrypteringsprogram kan användas effektivt.

AxCrypt

AxCrypt är ett gratis filkrypteringsprogram för Windows operativsystem. Appen är i första hand utformad för att hjälpa användare att säkra sina filer. Programmet tillåter användare att utföra kryptering och dekrypteringsoperationer. Om du är nyfiken på deras funktioner kan de ses i tabellen nedan.

Filkryptering AxCrypt tillåter användare att säkert kryptera sina filer. Krypteringsprocessen använder AES-128 eller AES-256 krypteringsalgoritmer.
öppna fil Det tillåter också att öppna krypterade filer. Om lösenordet skrivs in korrekt öppnas filen automatiskt.
Lösenordshantering Det tillåter användare att hantera sina lösenord. Användare kan spara, ta bort och ändra sina lösenord.
Lätt att använda Det tillåter användare att enkelt utföra filkrypteringsoperationer. Användare kan starta krypteringsprocessen genom att dra och släppa filen de vill kryptera till programfönstret.
Pris AxCrypt är ett gratis program. Användare kan ladda ner och använda programmet utan att betala någon avgift.

Förutom allt detta filkrypteringsprogram AxCrypt finns på många olika språk. Programmets gränssnitt justeras automatiskt efter användarens föredragna språk.

BitLocker
BitLocker

BitLocker

BitLocker är ett diskkrypteringsverktyg utvecklat av Microsoft för operativsystemet Windows. Med BitLocker kan användare säkra sina data genom att kryptera sina hårddiskar.

Vilka är funktionerna

filkrypteringsprogram BitLocker, ett av alternativen, har avancerade funktioner. Om du vill ha en idé om dem, erbjuder den dig funktioner som:

 1. BitLocker skyddar data genom att kryptera hela hårddiskar. Det finns alltså inget behov av att välja någon partition eller fil.
 2. Den erbjuder två olika krypteringslägen, med eller utan TPM (Trusted Platform Module).
 3. Det ger en hög säkerhetsnivå med AES-kryptering (Advanced Encryption Standard).
 4. Det är väldigt lätt att använda eftersom det är ett integrerat verktyg med Windows operativsystem.
 5. Det tillhandahåller en speciell metod för att säkerhetskopiera och återställa BitLocker-krypteringsnycklar.
 6. Den erbjuder fjärrhanteringsstöd och kan enkelt hanteras med Active Directory-integrering.

BitLocker med sådana här aspekter, filkrypteringsprogram Det erbjuder effektiv användning.

FileVault

Filevault filkrypteringsprogram Det är en av applikationerna som du kan använda eftersom det är ett diskkrypteringsverktyg utvecklat av Apple. Den levereras med operativsystemet Mac OS X och låter användare skydda sina data genom att kryptera den.

Vilka är funktionerna?

FileVault har avancerade funktioner för att effektivt kryptera dina filer. Om du vill ha en uppfattning om dem, i allmänhet, erbjuder den dig funktioner som:

 1. FileVault krypterar hela hårddiskar. Därmed säkerställs att data också skyddas säkert.
 2. Den har en hög skyddsnivå med AES.
 3. Den är integrerad med operativsystemet Mac OS X. I detta avseende har den en enkel och bekväm användning.
 4. FileVault tillhandahåller en speciell metod för att säkerhetskopiera och återställa krypteringsnycklar.
 5. Fjärrhanteringsstöd ingår.
 6. Krypterar data med lösenord för användarkonton. Således kan personer som inte känner till kontolösenordet inte komma åt data.

filkrypteringsprogram Om du letar efter en kan du välja genom att titta på var och en av dem i detalj. Dessutom programvara för att knäcka lösenord Du kan få information genom att besöka vårt innehåll.

Vanliga frågor

Vad är filkrypteringsprogram?

filkrypteringsprogram Det låter dig säkra dina filer genom att kryptera dem. Som ett resultat blir det möjligt att skydda den säkrare.

Vad är filkrypteringsprogram?

Det finns många filkrypteringsprogram tillgängliga idag. FileVault, AxCrypt och BitLocker är bara några av dem. Du kan undersöka var och en i detalj och välja en som passar dig.

Vilket krypteringsprogram ska du välja?

Idag är det många filkrypteringsprogram har. Eftersom var och en av dessa är separata ansökningar, rekommenderas det att undersöka dem alla och välja den lämpligaste för dig. Genom att utvärdera dess egenskaper och fördelar inom ramen för dina behov kan du enkelt hitta de mest lämpliga för dig.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi