Vad är färgsortering av internetkabel, hur är den ansluten?

Vad är internetkabelns färgordning, hur är den ansluten? Färgsortering av internetkabel, allmänt känd som Ethernet-kabel, använder RJ45-kontakter. Denna kabel har ett standardfärgkodningsmönster för sin anslutning och att följa detta mönster är viktigt för att säkerställa en korrekt anslutning.

Anslutningsschemat för internetkabeln har två olika standarder, T568A och T568B. Färgkodningsschemat skiljer sig mellan dessa två standarder. Men båda standarderna har samma funktion. OK, Hur ska färgordningen på internetkabeln vara?

Vad är färgsortering av internetkabel?

Enligt färgerna på internetkabeln är deras uppgifter följande:

 • Blå- Skicka data
 • Vit/Blå- Skicka data
 • Orange- Tar emot data
 • Vit/Orange- Datainsamling
 • Grön- Skicka data
 • Vit/Grön- Skicka data
 • Brown- Tar emot data
 • Vit/Brun- Datahämtning
Vad är färgsortering av internetkabel?
Vad är färgsortering av internetkabel?

Internetkabel färgsortering för T568B Standard

Internetkabel är en nätverkskabel som används för att tillhandahålla datakommunikation mellan datorer. Mycket nätverk kabelstandard finns, men T568B-standarden är en av de mest använda.

Färgsekvensering för T568B-standard det är som följer:

 1. orange-vit
 2. Orange
 3. grön-vit
 4. Blå
 5. Blå vit
 6. Grön
 7. brun-vit
 8. Brun

Detta färgkodningsschema måste vara detsamma i båda ändarna av kabeln. En Ethernet-kabel ansluts vanligtvis i ena änden till ett modem eller en router i hemmet eller på kontoret, medan kontakten i andra änden ansluts till en enhet, till exempel en dator eller skrivare.

Internetkabel färgsortering för T568A Standard

En internetkabel kallas också vanligtvis för en Ethernet-kabel. Denna kabel är utrustad med RJ-45-kontakter som används för dataöverföring och innehåller åtta ledningar. Nedan är färgsekvensen för ledningarna som utgör kabeln i allmänhet:

telefonnummer Färg
ett grön-vit
2 grön
3 orange-vit
4 Blå
5 Blå vit
6 Orange
7 brun-vit
8 Brun

Denna färgrankning är baserad på två olika standarder, T568A och T568B. Beroende på vilken standard du föredrar kan färgsekvensen på kabeln variera. Det viktiga är att korrekt ansluta kabeln i samma färgsekvens i båda ändar.

Hur ansluter man internetkabeln?

Internetkabeln, när den är korrekt ansluten, ger en pålitlig internetanslutning i ditt hem eller på kontoret. Hur ansluter man internetkabel? Du kan hitta svaret på din fråga genom att följa dessa steg:

 • Steg 1: Förbered ändarna på kabeln
 • Steg 2: Sortera kabeln efter önskad standard
 • Steg 3: Anslut kontakterna till ledningarna
 • Steg 4: Krympa kontakterna
 • Steg 3: Ansluta internetkabeln

Vad gör en internetkabel?

Vad gör en internetkabel?
Vad gör en internetkabel?

Vi lever i internets tidsålder och internetuppkopplingen, som har blivit en del av vårt dagliga liv, måste fungera snabbt och tillförlitligt. ”Ethernet-kabel”, en term vi ofta hör när vi använder Internet, är en oumbärlig komponent för att tillhandahålla denna anslutning. Så, vad är en Ethernet-kabel och vad gör den?

Ethernet-kabel är en typ av nätverkskabel som används för datakommunikation. Den är vanligtvis utrustad med RJ-45-kontakter och används för att överföra data mellan datorer, routrar, modeller, switchar och andra nätverksenheter. Den ansluter två eller flera enheter för att skapa ett lokalt nätverk (LAN).

Varför är Ethernet-kabelns färgordning viktig?

Att ha rätt färgsekvens på Ethernet-kabeln säkerställer att data överförs korrekt. Varje tråd utför en specifik funktion och måste dras korrekt till portarna. Ethernet-kabelns ledningar är ordnade i en viss ordning för att öka kommunikationshastigheten och minimera fel. Underlåtenhet att följa rätt färgsekvens kan orsaka datafel och kommunikationsavbrott.

Du kan också lära dig hur du tar reda på hastigheten på din internetanslutning. https://www.hsviagrarg.com/internet-hiz-testi/ Du kan hitta vår artikel.

Vanliga frågor

Varför är färgerna på internetkabeln sorterade?

Färgsekvensen på internetkabeln säkerställer att varje par är korrekt matchade och korrekt anslutna.

Är färgsortering av internetkabel universell?

Ja, färgbeställningen av internetkabeln är i allmänhet en världsomspännande accepterad standard. Denna rankning är mestadels baserad på TIA/EIA-568B-standarden och används vanligtvis på samma sätt.

Vad händer om jag inte följer färgordningen?

Felaktig ihopkoppling av internetkabeln eller felaktig anslutning kan resultera i minskad datahastighet, avbrott eller kommunikationsfel.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi