Vad är Antimalware Service Executable?

Körbar antimalware-tjänst Varför Frågan är särskilt nyfiken eftersom det är en bakgrundsprocess som förbrukar mjukvarans ramkapacitet ganska mycket. Programvaran är designad av Microsoft för skadlig spionprogram. Programvaran, som skannar användarnas olika programvaruinstallationer, upptäcker dessa data genom att skydda datorn från skadlig programvara. Eftersom det är en viktig del av Windows-operativsystemet kan aktivitetsavslutning inte utföras utan att utföra olika operationer i aktivitetshanteraren.

Säkerhet är en av de mest grundläggande frågorna vid datoranvändning. Virus är en typ av datorprogram som förändrar hur datorer fungerar, oavsett användare. Det är därför virusskyddsprogram har utvecklats. Dessa skyddsprogram, som bör finnas i alla operativsystem, installeras i Windows-operativsystemet utan behov av ett skyddsprogram.

Varför använder Antimalware Service Executable för mycket CPU?

Vad är Antimalware Service Executable En av anledningarna till att frågan är väldigt nyfiken är överdriven CPU-användning. Som bakgrundsprocessor söker programvaran efter virus. När du utför denna operation ökar CPU-användningen när alla koder och data i filerna skannas. Denna situation, som uppstår vid tidpunkten för skanning, kan inte förhindras om inte programvaran är inaktiverad.

Vad är Antimalware Service Executable
Vad är Antimalware Service Executable

Eftersom tjänsten är ett antivirusprogram uppdateras den med jämna mellanrum. Uppdateringar av databasen ökar också CPU-användningen avsevärt. Tjänsten har realtidsskydd och fullständiga skanningsfunktioner. Detta innebär regelbunden genomsökning av alla filer på datorn. Detta skapar en allvarlig belastning på CPU:n.

Hur förhindrar man överdriven CPU-användning med körbar antimalware-tjänst?

utan att stänga av tjänsten CPU Det finns några metoder för att minska användningen. Vad är Antimalware Service Executable Bland svaren, strukturen som tvingar CPU-användning gör det nödvändigt att tillämpa dessa metoder. Effekterna av problemet reduceras till viss del genom att starta om datorn när CPU-användningen tröttnar. I Windows operativsystem körs alla program på Windows. Av denna anledning är Windows-uppdateringar det mest nödvändiga problemet för att operativsystemet ska fungera korrekt.

Ett avbrott i uppdateringarna påverkar hur antivirustjänsten fungerar negativt och överbelastas återigen CPU:n. Av denna anledning bör även uppdateringar kontrolleras. Eftersom tjänsten genomsöker all data på datorn vid tidpunkten för virussökning, sker den största CPU-användningen vid dessa ögonblick. För att minska CPU-belastningen kan skanning utföras när datorn inte används med vissa justeringar i uppgiftsschemaläggaren.

Vad är Antimalware Service Executable

Minska belastningen på systemet med antivirusskanning

Antimalware Service Executable är säkerhetsskanningsprocessorn för Windows Defender-applikationen som körs i bakgrunden. Intensiv skanning med jämna mellanrum skapar en belastning på CPU:n. En av de vanligaste anledningarna till denna genomsökning är att datorn är infekterad med ett virus. Vad är Antimalware Service Executable För att minska CPU-användningen bland svaren på frågan kan antivirusskanning göras med ingripande utifrån. På så sätt rensas de hot som uppstår som ett resultat av skanningen och tjänsten förhindras att skanna ofta.

Hur söker jag efter uppdateringar?

Windows-program och applikationer får aktivt uppdateringar. Efterlevnad av dessa uppdateringar krävs för att programvaran i operativsystemet ska fungera korrekt. Om någon grundläggande uppdatering försenas kommer systemet att fungera smidigt. Vad är Antimalware Service Executable Problemet med att överbelasta processorn, som ofta stöter på i svaren, blir uppenbart. Gå till fliken Inställningar i Windows Start-meny. I avsnittet Inställningar klickar du på Uppdatera och säkerhet. Efter att ha klickat på avsnittet Windows Update på vänster sida av skärmen som öppnas, klickas på avsnittet Sök efter uppdateringar. Vilka uppdateringar som behöver installeras på datorn bestäms efter denna inspektion och nödvändiga uppdateringar görs.

Kan Antimalware Service Exekverable inaktiveras?

Vad är Antimalware Service Executable
Vad är Antimalware Service Executable

Eftersom bakgrundsprocessorn är installerad på Windows-operativsystemet, finns det inget sätt att permanent inaktivera programvaran. En annan antivirus Även om programmet är installerat på datorn, återaktiveras Windows Defender automatiskt när det inte upptäcker programmet. Långtidsinaktivering rekommenderas i allmänhet inte eftersom programvaran är ett virus- och hotskyddsprogram. Vad är Antimalware Service Executable En av kuriosa kring frågan är önskan att inaktivera programmet.

Hur inaktiverar jag körbar antimalware-tjänst?

Vad är Antimalware Service Executable Bland svaren är hur man inaktiverar programvaran också ett nyfiket ämne. Efter att ha skrivit Windows Defender i sökrutan på datorn klickas ikonen som säger Windows Defender Security Center i fönstret som öppnas. Öppna sedan Virus- och hotskydd och ange Virushotsskyddsinställningar. Alternativen Realtidsskydd och Molnbaserat skydd är avstängda. Efter dessa steg kommer tjänsten att inaktiveras. Vid avaktivering stoppas inte tjänstens verksamhet helt. Om inte ett annat antivirusprogram är installerat på datorn kommer programmet att fortsätta att köras.

Hur ställer jag in antimalware-tjänstens körbara timing?

Vad är Antimalware Service Executable
Vad är Antimalware Service Executable

Windows Defender-programmet utför heltidsskanning. Vad är Antimalware Service Executable Ett av svaren är hur man förhindrar full scan. Med programmet Task Scheduler installerat på Windows kan programmets belastning på RAM-minnet minskas under hård användning av datorn. I Windows 10, efter att ha skrivit Task Scheduler i sökrutan i det nedre vänstra hörnet, klickas mappen Task Scheduler Library i fönstret som öppnas. I rullgardinsmenyn väljer du Microsoft och sedan Windows. i undermappar Windows Defender hittade och öppnade. Efter att alla godkännanden på fliken Villkor har avbrutits, sparas ändringarna och processen är slutförd.

Är ett antivirusprogram nödvändigt för Windows?

En av de frågor som datoranvändare är mest oroliga för är att systemet kommer att infekteras med ett virus. Av denna anledning, även om Windows har ett hotskyddsprogram, Windows Defender, måste många användare installera antivirusprogram utifrån. Men även om virus utgör ett allvarligt hot mot systemet, är det det faktum att enheten inte kommer att infekteras med försiktig användning. Vissa användare har ett medvetet förhållningssätt till internetmiljön.

Att endast besöka säkra webbplatser, vara försiktig med länkar och använda officiella programvarubutiker är bland dessa användares preferenser. Med denna mentalitetsstrategi kan en dator skyddas från hot utan att behöva någon skyddsprogramvara.

Vad är Antimalware Service Executable

Eftersom alla antivirusprogram skannar all data på systemet skapar det en allvarlig belastning på RAM och CPU. Även om detta system saktar ner, är ett antivirusprogram på datorn ett alternativ som bör föredras. Även om försiktig användning av Internet minskar risken för virus, kan externt uppladdade annonser skapa en öppen mark för hot, även på de mest tillförlitliga webbplatserna. Därför, även om ett antivirusprogram inte köps, kommer närvaron av Windows Defender att ge skydd för illvilliga angripare.

Vanliga frågor

Är Antimalware Service körbart virus?

Antimalware Service Executable är inte ett virus. Det är ett antivirusprogram utvecklat av Microsoft för Windows.

Varför körs antimalware-tjänsten ständigt?

Eftersom tjänsten är ett antivirusskydd har den heltidsskydd och skanning. Därför utför den regelbundet virussökningar.

Varför stängs inte antimalware-tjänsten körbar?

Antimalware Service Executable är en del av Windows operativsystem. Därför är fullständig avstängning eller permanent avaktivering inte möjlig om inte ett annat antivirusprogram aktivt används.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi