Hur stänger jag av WhatsApp Backup? (Slutgiltig lösning)

WhatsApp backup avstängning, både överutgifterna för internet; Det är undersökt av många människor på grund av det faktum att batteriet tar slut på kort tid. Du kan också stänga av automatisk säkerhetskopiering för längre laddningstid och internetbesparingar.

Appen erbjuder molnbaserad lagring för att automatiskt säkerhetskopiera sina användares chatthistorik och multimediafiler. Dock kanske inte alla användare vill använda den här funktionen. Steg för steg för användare som inte vill använda den här funktionen WhatsApp backup avstängning Vi har delat processen steg för steg. Du kan kontakta oss i kommentarsfältet när du fastnar i ansökan.

WhatsApp Backup Avstängning

Hur stänger jag av Whatsapp Backup?
Hur stänger jag av Whatsapp Backup?

stäng av WhatsApp backup Du kan ta en titt på tabellen nedan, som innehåller de steg som ska följas för både Android- och iOS-enheter. Den här tabellen gör processen att stänga av säkerhetskopiering enkel och okomplicerad för båda plattformarna.

Mitt namn Stäng av Whatsapp backup för Android Stäng av Whatsapp backup för iOS
ett Öppna WhatsApp Öppna WhatsApp
2 gå till Inställningar gå till Inställningar
3 Tryck på Chattar Tryck på Chattar
4 Tryck på Chat backup Tryck på Chat backup
5 Stäng av alternativet för automatisk säkerhetskopiering Stäng av alternativet för automatisk säkerhetskopiering

Whatsapp Backup Avstängningssteg

Genom att följa stegen nedan inom några minuter Whatsapp backup avstängning du kan slutföra processen. När du gör dessa operationer bör du se till att du har en aktiv internetanslutning på din enhet.

  • Öppna WhatsApp-appen på din telefon. Om du inte har laddat ner appen ännu kan du ladda ner den från Google Play Store (Android) eller App Store (iOS).
  • Öppna menyn Inställningar genom att trycka på ikonen med tre punkter (Android) i det övre högra hörnet av programmets huvudskärm eller Inställningar (iOS) i den nedre menyn.
  • Klicka på alternativet ”Chattar” i inställningsmenyn. Detta låter dig redigera dina chattinställningar och alternativ.
  • Klicka på alternativet ”Chatbackup” i Chats-menyn. Detta låter dig redigera dina säkerhetskopieringsinställningar och alternativ.
  • Hitta alternativet ”Automatisk säkerhetskopiering” i chattsäkerhetskopieringsmenyn och växla det till ”Av”.

På Android-enheter, stäng av automatisk säkerhetskopiering genom att välja ”Aldrig” från rullgardinsmenyn under ”Gör en säkerhetskopia”. På iOS-enheter väljer du ”Aldrig” från rullgardinsmenyn under ”Automatisk säkerhetskopiering”.

Efter att ha slutfört stegen ovan kommer WhatsApp-säkerhetskopior inte längre att göras automatiskt. Detta ger dig mer kontroll över att säkerställa säkerheten och integriteten för dina personuppgifter och chatthistorik. Observera att om du stänger av säkerhetskopieringsalternativet raderas inte dina befintliga säkerhetskopior och påverkar inte alternativet att säkerhetskopiera manuellt. Du kan aktivera automatisk säkerhetskopiering när som helst med samma steg.

Whatsapp Backup Avstängningssteg
Whatsapp Backup Avstängningssteg

Göra manuella säkerhetskopior

Whatsapp backup avstängning även om du gör det, din chatthistorik och du kanske vill säkerhetskopiera dina multimediafiler manuellt. Om du vill göra en manuell säkerhetskopiering måste du följa stegen nedan i ordning.

  1. Öppna WhatsApp och gå till Inställningar.
  2. Tryck på Chattar och sedan på Chattbackup.
  3. Klicka på alternativet ”Säkerhetskopiera nu” eller ”Säkerhetskopiera”. Detta kommer att göra en säkerhetskopia av dina nuvarande chattar och multimediafiler.
Hur man gör en manuell säkerhetskopia av Whatsapp
Hur man gör en manuell säkerhetskopia av Whatsapp

Stäng av WhatsApp-säkerhetskopior eller alternativet att säkerhetskopiera manuellt låter användare bestämma hur de vill hantera sina personliga data och chatthistorik. Att redigera säkerhetskopieringsalternativen visar applikationens flexibilitet och användarvänlighet. Genom att redigera dina säkerhetskopieringsinställningar kan du få WhatsApp att fungera bäst för dig och dina behov.

Varför du bör stänga av Whatsapp-säkerhetskopior

Stäng av WhatsApp-säkerhetskopior Orsakerna inkluderar faktorer som integritet, dataanvändning och lagringsutrymme. Det bör dock inte glömmas bort att säkerhetskopior har viktiga fördelar.

Användare bör överväga både fördelar och nackdelar när de fattar beslutet att stänga av säkerhetskopiering. WhatsApp säkrar dina meddelanden med end-to-end-kryptering, men säkerhetskopior kan lagras i molnlagringstjänster i en svagare kryptering.

Detta kan innebära att säkerhetskopior riskerar att exponera känslig information. Säkerhetskopieringsprocessen kan också öka dataanvändningen och lagringsutrymmet, vilket påverkar enhetens prestanda.

WhatsApp-meddelande kommer inte Du kan komma åt vårt relaterade innehåll via länken. Även i WhatsApp-applikationen återställa raderade meddelanden Genom att följa stegen kan du återställa meddelanden som du har raderat av misstag.

Vanliga frågor

Hur avbryter jag WhatsApp backup?

För att avbryta WhatsApp-säkerhetskopiering, gå till Inställningar > Chattar > Chattsäkerhetskopiering och ställ in säkerhetskopieringsfrekvensen till ”Aldrig”.

Vad händer när WhatsApp backup är avstängd?

När WhatsApp backup är avstängd kommer nya meddelanden och media inte att säkerhetskopieras automatiskt, vilket riskerar att förlora data.

Hur kan jag avbryta säkerhetskopieringen?

För att avbryta säkerhetskopieringen ändrar du säkerhetskopieringsfrekvensen till ”Aldrig” i appens Inställningar-meny.

Hur kan jag stoppa säkerhetskopieringen?

För att stoppa säkerhetskopieringen kan du slutföra processen genom att ställa in säkerhetskopieringsfrekvensen till ”Aldrig” i WhatsApp-inställningarna.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi