Hur sparar jag Word-fil som PDF?

Spara Word-fil som PDF Det är en fråga som förundras av människor som använder Office-program. Efter att ha sparat filerna i PDF-format är det möjligt att överföra dem enkelt. Det är ett viktigt format för att dela filer och skriva ut dem från skrivare. Det kan sparas i PDF-format utan att behöva någon annan programvara eller tillägg.

PDF-format bör användas när man önskar få en fil som ser likadan ut på olika datorer. Filen har en mycket större storlek i Word, medan PDF-formatet har en mindre filstorlek. PDF-konvertering är en viktig fråga för att den ska vara lämplig för industriformat. Formatändring är avgörande för professionell överföring av juridiska dokument, meritförteckningar, nyhetsbrev, filer som behöver skrivas ut och korrigeras.

Spara en Windows Word-fil som PDF

Användare som vill göra formatändringar på Windows-enheter bör följa instruktionerna steg för steg. Om Word används som ett Office-program ska följande steg följas;

 1. Om filen inte sparas; Spara som ska väljas från filfönstret, om filen har sparats; Spara kopia ska väljas från filfönstret,
 2. Bläddra måste väljas för att välja platsen där filen ska sparas,
 3. Klicka på PDF-formatet i rullgardinsmenyn,
 4. Efter att ha klickat på knappen Spara är processen slutförd.
Spara Word-fil som PDF
Spara Word-fil som PDF

Hur man sparar en macOS Word-fil som PDF

Formatering av filen säkerställer att dokumentet är skyddat och lätt att dela. Filer i PDF-format behåller sin avsedda form när de visas online eller skrivs ut. PDF-formatet är mycket användbart för dokument som ska reproduceras genom kommersiella tryckmetoder. PDF anses vara ett giltigt format i många olika miljöer. Från Mac-enhet Word-fil som PDF spara Följande steg kan följas för processen;

 1. Filen är vald,
 2. Välj Spara som,
 3. Filformat väljs längst ned i fönstret,
 4. PDF bör väljas från de tillgängliga filformaten,
 5. Filen måste namnges, för filer utan namn kan Export väljas.

Ett av de kända problemen med Word på Mac-enheter; hyperlänkar kanske inte konverteras korrekt under utskrift. Microsoft-teckensnitt med lagliga rättigheter används för onlineläsningar. Om dokumentet som används har ett speciellt teckensnitt måste teckensnittet ändras. Att inte ändra teckensnittet kan orsaka problem.

Word-fil iOS Det är mycket enkelt att konvertera till PDF-format via För att exportera filen som PDF, klicka på Arkiv-knappen uppe till vänster, efter att ha valt Exportera, välj PDF. Det är möjligt att exportera filen som PDF snabbt och enkelt. Att konvertera Word-fil till PDF-format är mycket viktigt. Många jobb i det dagliga livet har flyttats till den digitala miljön. Att ändra formatet på Word-filen bör vara känt för att kunna fortsätta verksamheten utan problem mellan digitala medier.

Spara Word-fil som PDF

Spara en Web Word-fil som PDF

Som ett resultat av operationerna skapas en PDF där formatet och layouten på dokumentet som är unikt för dig bevaras. Desktopapplikation bör föredras i fall där PDF-dokumentet behöver mer kontroll. Spara Word-fil som PDF för webben kan det göras så här;

 1. Skriv ut ska väljas på Arkiv-menyn,
 2. Spara som PDF väljs i menyn som öppnas under Skrivare och sedan ska Spara väljas,
 3. PDF-filen kan namnges via Navigator-menyn, den ska väljas var den önskas sparas,
 4. När operationerna är klara väljs Spara.
Spara Word-fil som PDF

Var används PDF-format?

Oavsett vilket operativsystem för enheten som används kan det enkelt konverteras till PDF-format. PDF, som kallas ett portabelt filformat, har en effektiv roll för att skydda dokument. Det är ett format som gör fildelning enklare och problemfri. Dess användning är vanlig i dokument som ska reproduceras. Istället för att överföra Word-filen som den är och göra den återanvändbar, konverteras den till PDF-format. Det är mer att föredra än XPS-formatet.

XPS är ett elektroniskt filformat som används för att bevara dokumentformatering och fildelning. Det är ett format som har de funktioner som ses i PDF-format. En XPS-formaterad fil behåller sitt format när den skrivs ut eller visas online. Det förhindrar att data i filen lätt kan ändras. PDF Över hela världen används PDF oftare, även om XPS och XPS anses vara filformat med samma egenskaper. Word-fil som PDF spara Det är en viktig fråga att följa stegen för verksamheten och att inte blanda beställningen.

Vanliga frågor

Är PDF och XPS samma filformat?

Nej, de behandlas som olika filformat.

Kan inte Word-filen delas utanför PDF-formatet?

Det är möjligt att dela Word-filen utan att ändra dess format.

Varför är PDF-formatet att föredra?

Det är att föredra för att skydda filen och dela den utan problem.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi