Ändra telefonens IP-adress (detaljerad)

Ändra telefonens IP-adressinnebär att ändra ett nummer som används vid kommunikation mellan internetanslutna enheter. IP-adressen identifierar din enhet i nätverket och säkerställer att datautbytet dirigeras korrekt.

Ändra telefonens IP-adressDetta kan göras av många anledningar, som att felsöka nätverksproblem, öka säkerhetsåtgärderna eller att kringgå blockeringar i en viss region. Du kan följa stegen nedan för att ändra telefonens IP-adress:

Ändra telefonens IP-adress
Ändra telefonens IP-adress
 • Gå in i menyn ”Inställningar” på din telefon.
 • I inställningsmenyn hittar du alternativet ”Trådlösa nätverk” eller ”Wi-Fi” och trycker på det.
 • En sida öppnas med dina Wi-Fi-anslutningar. Välj det nätverk du är ansluten till och tryck på det.
 • En sida öppnas med information om nätverksanslutningen. På den här sidan kan du hitta information som ditt nätverks IP-adress, subnätmask, standardgateway och DNS-servrar.
 • Ändra IP-inställningar
 • Efter att ha ändrat IP-inställningarna, hitta ett alternativ som ”Spara” eller ”OK” och tryck på det. Dina inställningar kommer att sparas och din nya IP-adress kommer att tillämpas.

Ändra IP-inställningar

Hitta ”IP-inställningar” eller ett liknande alternativ och tryck på det. Det här alternativet erbjuder vanligtvis två alternativ som ”DHCP” (Automatisk IP) eller ”Statisk IP”. DHCP (Auto IP) låter dig automatiskt hämta IP-adress, subnätmask, gateway och DNS-servrar från din nätverksrouter. Detta alternativ är vanligtvis det rekommenderade alternativet.

Statisk IP låter dig ställa in din IP-adress manuellt. I det här fallet måste du hämta den nödvändiga nätverksinformationen från din nätverksrouter. För manuell konfiguration, se tabellen nedan.

Justering Värde
IP-adress
Subnätmask
Inkörsport
DNS-server 1
DNS-server 2

IP-adressändringsapplikation

Ändra telefonens IP-adress En av de viktigaste applikationerna för att ändra IP-adresser är Virtual Private Network, känt som ”VPN”. VPN:er döljer användarnas riktiga IP-adresser genom att kryptera internettrafik och tilldela användarna en annan IP-adress. På så sätt kan användare koppla upp sig till internet anonymt och komma åt det innehåll de vill ha utan att påverkas av geografiska begränsningar. Här är en lista över några populära VPN-appar:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • CyberGhost
 • Hotspot Shield
 • TunnelBear
IP-adressändringsapplikation
IP-adressändringsapplikation

Ändra Iphone IP-adress

Att ändra IP-adressen för iPhone krävs ibland av nätverkskonfiguration eller säkerhetsskäl. För att ändra IP-adressen på iPhone-enheter, hitta och tryck först på appen Inställningar på din iPhones startskärm.

På skärmen Wi-Fi-inställningar letar du reda på det trådlösa nätverket du är ansluten till och trycker på det. En sida öppnas med information som anslutningsstatus, nätverksnamn och IP-adress. På nätverkssidan kommer du att se ett alternativ som ”DHCP” eller ”Automatisk”. Detta alternativ låter dig få din IP-adress automatiskt. Om du vill ändra din IP-adress manuellt, ändra detta alternativ till ”Manuell” eller ”Statisk”.

När du har ändrat IP-inställningarna manuellt måste du ange IP-adressen. Bestäm din nya IP-adress baserat på din nätverkskonfiguration. Du kan till exempel ändra din IP-adress till ”192.168.1.100”. När du har angett IP-adressen kan du också behöva ange subnätmasken och standardgatewayen.

När du har angett din nya IP-adress väljer du ett alternativ på skärmen som ”Spara” eller ”OK” för att spara ändringarna. Gå sedan tillbaka till menyn Inställningar eller avsluta Wi-Fi-inställningarna.

Manuell IP-ändring

Det finns några problem som folk bör vara uppmärksamma på vid manuell IP-adressändring på iPhone-enheter. Saker att tänka på i denna process är följande:

 • Se till att den nya IP-adressen tillhör ditt nätverk och inte skapar konflikter.
 • Om din internetleverantör eller nätverksadministratör kräver att du använder ett specifikt IP-adressintervall, välj en IP-adress inom det intervallet.
 • Se till att du anger rätt nätmask och standardgateway. Du kan få denna information från din nätverksadministratör eller internetleverantör.

Automatisk IP-ändring

Automatisk IP-ändringär en process som gör att en enhet automatiskt får sin IP-adress när den är ansluten till nätverket. Denna metod tillåter användare att sömlöst ansluta till nätverket utan att manuellt behöva ange eller konfigurera IP-adressen.

Automatisk IP-växling eliminerar behovet för användare att hantera nätverkskonfiguration och gör nätverksanslutningen mer användarvänlig. Denna metod har varit det föredragna alternativet för många hem- och företagsnätverk. Eftersom det kan fungera sömlöst när nya enheter läggs till i nätverket eller IP-adresser på nätverket ändras. Automatisk IP-växling ger anslutningsflexibilitet och bekvämlighet, samtidigt som det hjälper till att säkerställa nätverkssäkerhet.

Vanliga frågor

Vad är en IP-adress?

Svar: IP-adressen är det unika ID:t för en enhet i nätverket. IP-adresser (Internet Protocol) används för datakommunikation över internet.

Är det säkert att ändra telefonens IP-adress ofta?

Svar: Att ändra din IP-adress ofta är i allmänhet ingen säkerhetsfördel. Observera att att ändra en IP-adress endast kan vara användbart för säkerheten i vissa situationer och när det används på rätt sätt.

Vad händer efter att jag har ändrat min IP-adress?

Svar: När du har ändrat din IP-adress fortsätter du att ansluta till internet med den nya IP-adressen. Om du har ändrat din IP-adress kan det finnas en förändring i din upptäckt av andra enheter eller nätverkstjänster.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi