Kopiera text på foto (slutlig lösning)

Kopiera text på fotoDet är en viktig färdighet i en tid av datorer och internet. Det finns många sätt att kopiera text på ett foto.

Du kan enkelt få de texter du vill ha genom att använda olika metoder såsom mjukvara för optisk teckenigenkänning, mobilapplikationer, webbläsarplugin och manuell kopiering. Vilken metod du föredrar kan variera beroende på dina behov och användarvänlighet.

Metoder för att kopiera text i ett foto:

  • Använder programvara för optisk teckenigenkänning (OCR).
  • Använda mobilappar
  • Använda webbläsartillägg
  • Manuell kopiering
Kopiera text på foto (slutlig lösning)
Kopiera text på foto (slutlig lösning)

Programvara för optisk teckenigenkänning (OCR).

Programvara för optisk teckenigenkänning (OCR) är ett verktyg som känner igen text i foton och konverterar dem till text. Dessa program analyserar foton, känner igen tecken och konverterar text till ett redigerbart format.

Bland de mest populära OCR-programvaran är:

  • ABBYY FineReader,
  • Adobe Acrobat
  • Google Drive OCR

Med hjälp av dessa program kan du kopiera texterna på bilderna och redigera dem som du vill.

Mobilappar

Många mobilapplikationer som du kan använda på dina smartphones erbjuder funktionen att känna igen texten på bilden och konvertera den till text. Dessa använder vanligtvis OCR-teknik och är mycket enkla att använda. Mobilapplikationer speciellt framtagna för att kopiera texten på bilden är följande:

  • Evernote,
  • Microsoft Office-objektiv
  • Adobe Scan

Browser plugins

Vissa plugin-program som du kan använda i webbläsare kan också hjälpa dig att kopiera texten i bilden. Till exempel kan plugin-programmet ”Project Naptha” för Google Chrome konvertera text på foton på webbsidor till valbar text. Denna plugin låter dig kopiera artiklar och påskyndar ditt arbetsflöde.

Handstil

I vissa fall kan du behöva kopiera texten på fotot manuellt. I dessa fall kan du överföra bildtexterna från fotot till ett papper eller konvertera det till text med handskrift på en digital enhet. Denna metod kan vara användbar, särskilt för tabeller eller dokument med handstil.

Jämförelse av metoder för att kopiera text i foto

Metoderna för att kopiera texten i fotografiet är en fråga som får betydelse i takt med att datortekniken utvecklas. Idag har konvertering och redigering av text i fotoformat till text blivit en viktig del för att underlätta vår forskning och påskynda vår dokumentbehandling.

Metod Fördelar nackdelar
Optisk teckenigenkänning Erhåller hög noggrannhet, redigerbar text Kostnad för betald programvara, ibland felaktig identifiering
mobilappar Bärbarhet, användarvänlighet Betalfunktioner i vissa appar
Browser plugins Snabbt och bekvämt Kan ha begränsad funktionalitet
Manuell kopiering Behöver ingen teknik Tidskrävande, risk för fel

Kopiera text i bild iOS

Att kopiera text från bilder på iOS-enheter har blivit ett frekvent behov för många användare. Det är mycket användbart att kopiera texterna i bilderna, utbyta information snabbt eller använda den senare.

För att kopiera texten i bilden på iOS-enheter är det nödvändigt att följa några steg. Först måste en lämplig OCR-applikation (Optical Character Recognition) laddas ner från App Store. Sådana applikationer kan upptäcka texten i bilderna och konvertera dem till textformat.

Kopiera text i bild iOS
Kopiera text i bild iOS

Kopiera text i bild Android

Android operativsystem är en populär mobilplattform som föredras av miljontals användare idag. Android, som kan användas på smarta telefoner av många olika märken och modeller, syftar till att möta användarnas behov genom att erbjuda ett brett utbud av applikationer och spel.

Android-användare kan ibland behöva kopiera en text eller text från en bild. Detta är vanligt när du tar ett foto av ett dokument eller tar text från en bild på en webbplats.

Ett alternativ Google Foton för att använda applikationen. Denna app kan användas för att lagra dina tagna eller sparade bilder i molnlagring. När du har laddat upp bilden till Google Foto kan du öppna bilden för att se delningsalternativen. Här kan du kopiera texten från bilden genom att välja ett alternativ som ”Välj text” eller ”Kopiera text”. Sedan kan du klistra in eller spara den i den app du vill ha.

“Också, om du undrar hur man hittar typsnitt från en bild hsviagrarg.com/image-den-font-find-operations-how-to/ Du kan kolla vår artikel.”

Vanliga frågor

Vad är OCR och hur fungerar det?

Optical Character Recognition (OCR) är en teknik som optiskt känner igen skriven eller utskriven text genom att skanna eller fotografera den. OCR-programvara använder komplexa algoritmer för att konvertera text till numeriska data. Dessa algoritmer analyserar mönster och egenskaper för att känna igen text och särskilja bokstäver, siffror och symboler. OCR-teknik används ofta för att digitalt redigera, söka eller kopiera textbaserade dokument.

Vilket bör jag föredra mellan OCR-programvara och textigenkänningsapplikationer?

När du väljer mellan OCR-programvara och textigenkänningsapplikationer kan du välja beroende på dina behov och användningsscenario. OCR-programvara kan ofta ha mer omfattande funktioner och kan utföra storskalig textigenkänning genom att skanna dokument i omgångar.
Å andra sidan kan textigenkänningsappar vara mer lämpade för mobila enheter och möta dina omedelbara textigenkänningsbehov. Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att överväga noggrannheten och kompatibilitetsnivåerna för den programvara du kommer att använda.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi