Hur stänger man av närhetssensor på telefoner?

Inaktivera närhetssensor på telefoner Det är bland de funktioner som förundras och undersöks av många människor. Närhetssensorn består av en ljusavgivande och ljusmottagande komponent. Infraröda strålar från den ljusemitterande komponenten analyserar ljuset som reflekteras från fysiska föremål.

Den mäter avståndet mellan objektet och enheten, men nuförtiden människor ibland stäng av närhetssensorn på telefoner kanske vill ha. Även om det kan verka som en svår process till en början, om du vet vad du ska göra är det en process som inte kräver att du oroar dig.

Hur stänger man av närhetssensor på telefoner?

Hur stänger man av närhetssensor på telefoner?

Inaktivera närhetssensor på telefoner Det är ganska enkelt och kan göras direkt. Om du granskar tabellen nedan är det möjligt att få en uppfattning om den.

Mitt namn Bearbeta
Steg I Gå till telefonens startskärm och tryck på inställningar
II. Mitt namn Tryck på fliken samtalsinställningar från alternativen på skärmen som kommer upp.
III. Mitt namn Tryck på allmänt och tryck sedan på närhetssensorn.
IV. Mitt namn Inaktivera funktionen.

Således kan de nödvändiga åtgärderna göras på kort tid. Därmed är det möjligt att få omedelbara lösningar. Om du undrar hur du startar det kan du göra det direkt genom att följa stegen nedan:

  1. Gå till telefonens startskärm och tryck på inställningar.
  2. Tryck på fliken samtalsinställningar från alternativen på skärmen som kommer upp.
  3. Tryck på allmänt och tryck sedan på närhetssensorn.
  4. Återaktivera funktionen.

Så du kan enkelt aktivera eller inaktivera närhetssensorn.

Vad gör sensorerna?

Genom att stänga av sensorerna aktiveras denna funktion som stänger av alla sensorer. Det betyder att mikrofonen, kameran, accelerometern, gyroskopet, närhetssensorn, magnetometern och mer inte kan nås av din telefon eller appar. I det här fallet kan följande situationer uppstå:

  1. Om du öppnar den för att ta ett foto eller en video kraschar appen Kamera och andra appar som behöver kameran kan visa ett fel.
  2. Ljusstyrkan justeras inte automatiskt.
  3. Appar som Google Maps kan inte veta åt vilket håll du tittar.
  4. Låsskärmen visas inte automatiskt när du vänder telefonen mot dig för att titta.

Dessutom finns det andra situationer också. Det betyder dock inte att du inte kan använda din telefon. Wi-Fi och mobildata kommer inte att stängas av, ditt tangentbord kommer i princip att fungera likadant, högtalare kommer att fortsätta sända ljud och alla andra appar som inte påverkas av inaktiverade sensorer kommer att fungera normalt.

Vad gör närhetssensorn?

Vad gör närhetssensorn?
Telefonens närhetssensor av

Många undrar vad närhetssensorn i smartphones gör och vad den gör. Det finns många sensorer tillgängliga i smartphones idag, och alla har sin egen uppgift. Därför, vilken som gör det som väcker ett frågetecken.

Huvuduppgiften för närhetssensorn är att upptäcka hur nära du är din telefon och svara därefter. Detta hjälper till att aktivera funktioner som svar. Detta inkluderar till exempel att tända din skärm när du tittar på skärmen eller att stänga av skärmen när du lägger telefonen mot örat.

Närhetssensorn på din mobil känner av dina ansiktsdrag för att låsa upp din telefon. Om du stoppar din telefon i fickan kommer sensorn att förhindra att du råkar vidröra den. Ur detta perspektiv närhetssensor i telefoner Även om det kanske inte verkar viktigt, är det av stor betydelse.

Så här testar du din närhetssensor

OK närhetssensor i telefoner Hur kontrolleras det? Folk kanske tror att en funktion inte fungerar på deras telefoner av olika anledningar. Vad man ska göra i sådana fall väcker ett frågetecken. Om du inte är säker på om din smartphones närhetssensor fungerar korrekt finns det några tester du kan göra för att kontrollera.

Det rekommenderas att du startar om telefonen innan du försöker något av följande för att bli av med tillfälliga buggar/fel som kan påverka din telefon. Sedan kontrolleras om felet är åtgärdat eller inte.

Telefonens närhetssensor av

Om det kvarstår är ett sätt att testa att hålla telefonen mot ansiktet för att se om den lyser. Ett annat sätt är att hålla telefonen mot örat för att ringa ett samtal och se om den dämpar skärmen.

Om du fortfarande är orolig är det också möjligt att kontakta den tekniska tjänsten angående problemet och fråga dem om situationen.

Android-telefonens kamerainställningar Vi har delat de bästa populära kamerainställningarna som du kan använda via länken. Du bör definitivt kolla in vårt innehåll.

Vanliga frågor

Hur inaktiverar man närhetssensor?

På telefoner kan närhetssensorn inaktiveras efter att du har gått in i inställningssektionen och tryckt på den allmänna fliken därifrån. Hur detta görs på varje telefonmodell kan dock skilja sig åt.

Vad gör närhetssensorn?

Närhetssensorn används för att känna av hur nära du är din telefon. Utöver detta har den också olika uppgifter.

Var är inställningen för Samsung Proximity Sensor?

Genom att öppna meddelandepanelen på skärmen är det möjligt att enkelt komma åt Samsung närhetssensorområdet från botten.

Hur stänger man av sensorn för omgivande ljus?

Efter att ha angett inställningarna för omgivande ljussensor; Du kan stänga av den från displayfliken. Om det inte finns någon motsvarande inställning på visningsfliken kan du stänga av den i tillgänglighetsinställningarna.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi