Hur använder man telefonen som modem?

Använda telefonen som modemär ett praktiskt sätt att komma åt en annan enhet när du behöver ansluta till internet. Den här metoden tillåter andra enheter att komma åt internet genom att dela telefonens dataanslutning. Hur använder man telefonen som modem? Denna fråga ställs också av många människor.

Det är möjligt att tillhandahålla internetåtkomst till din dator eller surfplatta genom att använda telefonens mobildata som modem, särskilt på platser där det inte finns någon WIFI-anslutning och när du behöver internet för dina andra enheter.

Hur använder man telefonen som modem?
Hur använder man telefonen som modem?

Använder Android-telefon som modem

Du kan använda din Android-telefon som modem och ansluta dina andra enheter till internet. Men kom ihåg att telefonens mobildataplan måste tillåta anslutningsdelning. Vissa operatörer kan begränsa denna funktion eller ta ut ytterligare avgifter.

Därför är det användbart att kontakta din mobiloperatör och få information om detta. Använder Android-telefon som modem Du kan följa stegen nedan för att:

 • Öppna appen Inställningar på din Android-telefon.
 • Hitta och klicka på Trådlöst och nätverk (eller liknande namn).
 • Gå till Mobile Networks eller Other Networks.
 • Det borde finnas ett alternativ som heter Portable Wi-Fi Hotspot eller Portable Hotspot. Klicka på det här alternativet.
 • Aktivera Aktivera bärbar Wi-Fi-hotspot. Det betyder att din telefon kommer att sända en Wi-Fi-signal.
 • Spara inställningarna och låt alternativet Aktivera bärbar Wi-Fi-hotspot vara aktiverat.
 • För att ansluta din dator eller annan enhet till Wi-Fi-nätverket, öppna Wi-Fi-inställningarna och hitta det Wi-Fi-nätverk telefonen sänder ut.
 • Anslut till Wi-Fi-nätverket med lösenordet du ställt in på din telefon.
 • När anslutningen är upprättad kan din dator eller andra enheter använda telefonens internetanslutning.

Använda en Apple Phone som modem

Att använda din telefon som modem är giltigt inte bara för enheter med Android-operativsystem, utan även för enheter med Apple-märke och iOS-operativsystem. Använda en Apple-telefon som modem Du kan enkelt konvertera din telefon till ett modem genom att följa stegen nedan:

Mitt namn Bearbeta
Steg 1 Öppna appen Inställningar på din iPhone.
steg 2 Hitta ”Personlig hotspot” i menyn Inställningar och klicka på den.
Steg 3 Aktivera alternativet ”Aktivera personlig hotspot”.
Steg 4 Om det behövs, ställ in ett lösenord med alternativet ”Wi-Fi-lösenord”. Detta lösenord är lösenordet som enheter som vill ansluta kommer att använda för att komma åt Wi-Fi-nätverket.
Steg 5 För att ansluta din dator eller annan enhet till Wi-Fi-nätverket, öppna Wi-Fi-inställningarna och hitta det Wi-Fi-nätverk som din iPhone sänder ut.
Steg 6 Anslut till Wi-Fi-nätverket med lösenordet du ställt in på din iPhone.
Steg 7 När anslutningen är upprättad kan din dator eller andra enheter använda din iPhones internetanslutning.

Är det skadligt att använda telefonen som modem?

Är det skadligt att använda telefonen som modem? Det är en av de frågor som många människor tänker på. För den delen är det i allmänhet inte skadligt att använda din telefon som modem. Vissa faktorer bör dock beaktas.

Genom att använda telefonen som modem kan du dela internetanslutningen. Detta kan vara ett praktiskt sätt att få dina andra enheter att komma åt internet. Det finns dock några punkter att notera:

 • Din telefons konstanta höghastighetsdataöverföring kan göra att den överhettas. Vid långvarig användning kan det orsaka överhettningsproblem.
 • Att använda telefonen som modem kan minska batteritiden. Datadelning förbrukar hela tiden batterikraft.
 • När du använder din telefon som modem kan dataanvändningen i ditt internetpaket öka. Mängden data som används för att ansluta dina andra enheter till internet kan påverka telefonens datagräns.
 • När du använder din telefon som modem är det viktigt att du vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda ditt trådlösa nätverk. Att skydda ditt trådlösa nätverk med ett starkt lösenord kan förhindra obehörig åtkomst.
Är det skadligt att använda telefonen som modem?
Är det skadligt att använda telefonen som modem?

Använda en Samsung-telefon som modem

din Samsung telefon, Använda en Samsung-telefon som modem Tack vare dess funktion kan den fungera som ett modem som ger trådlöst internet till dina andra enheter. För att använda din Samsung-telefon som modem kan du följa dessa steg:

 • Öppna appen Inställningar på din telefon.
 • Gå till trådlösa och nätverksinställningar.
 • Hitta och öppna Tethering & Portable Wi-Fi Hotspot eller Hotspot-alternativ.
 • Aktivera hotspot.
 • Om du vill kan du anpassa dina Hotspot-inställningar. Du kan ställa in ett nätverksnamn (SSID) och lösenord.
 • Slå på Wi-Fi på en annan enhet och visa telefonens namn. Detta gör att du kan dela telefonens trådlösa signal med andra enheter.
 • Sök efter Wi-Fi-nätverk på den andra enheten och välj din telefons namn.
 • Du kan komma åt internet på anslutna enheter för att använda telefonens trådlösa internetanslutning.

Använder Xiaomi-telefonen som modem

Du kan använda din Xiaomi-telefon som ett modem. Xiaomis MIUI-användargränssnitt ger en funktion som låter dig dela din telefons dataanslutning. Med den här funktionen kan du dela telefonens mobila internetanslutning till en annan enhet.

Använda en Xiaomi-telefon som modem Du kan följa stegen nedan:

 • Öppna appen Inställningar på din Xiaomi-telefon.
 • Hitta ”Personlig Hotspot” eller ”Portable Hotspot” i inställningarna och tryck på den.
 • Gå till inställningarna för personlig hotspot och aktivera ”Portable Wi-Fi Hotspot”.
 • Du kan ställa in Wi-Fi-nätverkets namn och lösenord. De kommer att använda denna information så att andra enheter kan ansluta till din telefons mobila internet.
 • Gå till Wi-Fi-inställningarna på enheten du vill ansluta till och hitta nätverket som skapats av din Xiaomi-telefon och anslut.

Genom att följa dessa steg kan du dela mobilt internet på din Xiaomi-telefon och använda det som ett modem till en annan enhet. Var dock medveten om att det kan tillkomma ytterligare dataavgifter eller hastighetsbegränsningar när du ökar din mobildataanvändning.

Dessutom kan telefonens batteritid påverkas, så det är en bra idé att övervaka din laddningsnivå under långa användningsperioder.

”Också, ’Hur ansluter man telefoninternet till datorn?’ Du kan besöka vår länk https://www.hsviagrarg.com/telefon-interneti-bilgisayara-nasil-baglanir/ för att läsa vår artikel.”

Vanliga frågor

Vilka enheter kan använda min telefon som modem?

Genom att använda telefonen som modem kan du ansluta vilken enhet som helst med Wi-Fi-kapacitet. Datorer, surfplattor, spelkonsoler och andra Wi-Fi-stödda enheter kan anslutas på detta sätt.

Är den laddad för att använda min telefon som en Wi-Fi-hotspot?

Att använda din telefon som en Wi-Fi-hotspot beror på din mobildataanvändning. Om din mobildataanvändning är begränsad kan du debiteras beroende på användningsbeloppet.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi