Hur använder man telefonen som kamera?

Använder telefonen som kamera hur man gör Frågan ställs av personer som inte äger en webbkamera. Dessutom är kameror, som är ett av datortillbehören, väldigt viktiga idag.

Idag kan människor behöva kameror av olika anledningar. Om en ny inte önskas i denna process efterfrågas ofta olika lösningar. Om du har en mobiltelefon kan du använda den som kamera.

Använda telefonen som en kamera
Hur använder man en telefon som kamera?

Hur använder man en telefon som kamera?

Hur man använder telefonen som kamera Om du säger det, först och främst bör det vara känt att olika applikationer bör användas för detta. DroidCam är en av dem. Om du undrar hur du kan dra nytta av detta kan du hänvisa till tabellen nedan.

Mitt namn Bearbeta
Steg I Installera DroidCam på både din dator och Android-telefon.
II. Mitt namn Starta appar på både dator och telefon
III. Mitt namn Se till att både datorn och telefonen är anslutna till samma nätverk.
IV. Mitt namn I telefonappen kommer du att se enhets-IP- och DroidCam-portvärdena. Notera dessa detaljer.
Steg V Välj nu Anslut via WiFi i PC-klienten och ange enhets-IP- och DroidCam-portvärdena du ser i telefonappen.
VI. Mitt namn Tryck sedan på Start-knappen och videon på din telefon börjar visas på DroidCam-gränssnittet. Om du behöver använda webbkameran med någon applikation/tjänst, välj helt enkelt DroidCam som din webbkamera i dess gränssnitt.

Om du följer alla steg korrekt, använder telefonen som kamera kan göras på kort tid.

Använda Android-telefon som datorwebbkamera med USB-kabel

Använder telefonen som kamera Det kan också göras med en USB-kabel. Detta är ganska praktiskt om du letar efter lösningar utan förseningar. USB-kabelanslutning erbjuder den bästa kvaliteten utan fördröjning eftersom den inte påverkas av externa faktorer till skillnad från trådlös anslutning.

DroidCam-applikationen som vi delade med dig ovan kan också göra anslutningen via en USB-kabel. För detta är det nödvändigt att aktivera USB-felsökningsläget först. USB felsökning gör det möjligt för en dator att komma åt säkrare delar/funktioner på din telefon, inklusive kamerakontroll.

Hur dessa åtgärder utförs varierar på varje telefon, så det bör planeras specifikt för varje enhet. Den kan aktiveras omedelbart genom att följa stegen nedan:

 1. Anslut en USB-kabel till din dator och telefon.
 2. Öppna DroidCam-appen på både datorn och telefonen.
 3. Klicka på knappen Anslut via USB och tryck på knappen Uppdatera för att upptäcka USB-anslutningen på din dator.
 4. Efter en kort fördröjning bör appen upptäcka USB-anslutningen och visa den i rullgardinsmenyn. När du har valt det, klicka på Start-knappen för att börja använda din Android-telefon som webbkamera.

Hur man använder telefonen som kamera Det är möjligt att få resultat på kort tid genom att följa dessa steg.

1. IP-webbkamera

IP webbkamera
IP-webbkamera

IP webbkamera, använder telefonen som kamera Det är ett av de val du kan göra. Om du vill titta på andra lösningar än DroidCam går det även bra att använda det. Om du undrar hur du använder det, följ bara stegen nedan:

 1. Anslut din dator och telefon till samma Wi-Fi-nätverk.
 2. Installera IP Webcam-applikationen på din smartphone.
 3. Stäng alla andra kameraappar. Tvinga att stänga dem från appväxlaren innan du fortsätter.
 4. Starta IP-webbkameraapplikationen. Rulla till botten och tryck på Starta server.
 5. Appen kommer nu att starta telefonens kamera och visa en URL.
 6. Ange denna URL i valfri webbläsare på din dator och tryck på Retur.
 7. Du kommer att se en rullgardinsmeny bredvid videoskaparen i webbläsaren. Välj Webbläsare.
 8. Nedanför ser du ljudgeneratorn. Välj HTML wav. Du kommer nu att se ett livevideoflöde i din webbläsare. Du kan också spara den här bilden via webbläsaren. För att göra detta, tryck helt enkelt på den röda inspelningsknappen under videon.
 9. För att göra detta, ladda först ner och installera VLC från denna webbplats.

När appen har körts behöver du inte ha telefonens skärm påslagen. Det fungerar även när telefonen är låst, men videostreaming är lite smidigare när skärmen är på. Använder telefonen som kamera Om du säger hur du gör kan du få en lösning på kort tid genom att följa dessa steg.

2. EpocCam

Tillgänglig för Android- och iOS-enheter använder telefonen som kamera applikationer är olika. Om du använder iOS är det naturligt att leta efter en specifik app. EpocCam är ett av de val du kan göra vid det här laget.

Användningen av varje applikation kan vara olika. Om du undrar hur du kan dra nytta av det, följ bara stegen nedan:

 1. Din telefon och dator är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
 2. Ladda ner EpocCam-appen till din iOS-enhet och Windows- eller Mac-maskin.
 3. När du installerar EpocCam kommer den att be dig installera några drivrutiner. Hur som helst, klicka på Installera ändå. Dessa är ljud- och videodrivrutiner som gör att applikationen fungerar som en webbkamera.
 4. Starta EpocCam på din iPhone och dator.
 5. Appen söker automatiskt efter andra enheter som kör EpocCam på samma Wi-Fi-nätverk. Videon på iPhone visas automatiskt på din dator. EpocCam låter dig bara använda en enhet som kamera åt gången.

Om hur man använder telefonen som kamera Du kan få resultat omedelbart genom att följa dessa steg.

Vanliga frågor

Kan telefonen användas som kamera?

Om du behöver en datorkamera och behöver lösningar utan att köpa en ny kan du använda din telefon som kamera. I detta sammanhang finns det många tillämpningar. Du kan välja alla enligt ditt operativsystem.

Hur använder man telefonen som kamera på Android-enheter?

Det finns många applikationer för att använda Android-telefonenheter som kameror. DroidCam och IP WebCam är bara några av dem. Du kan undersöka båda och välja de som passar dig bäst.

Hur man använder telefonen som kamera på iOS-enheter?

De applikationer som erbjuds för iOS-enheter är olika. I det här sammanhanget finns det många applikationer och EpocCam är en av dem.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi