Datorskärm vänd i sidled Lösning (detaljerad)

Datorskärmen vänd i sidled Problemet upplevs av många användare. Som datoranvändare kan det vara oundvikligt att möta tekniska problem som vi stöter på då och då. En av dem är problemet med att datorskärmen plötsligt vänder sig åt sidan. Sidrotationen av datorskärmen kan vara förvirrande och irriterande till en början, men det finns lösningar för dem som stöter på detta problem.

Det vanligaste av dessa problem är datorskärmen vänd i sidled blir ett problem. Detta problem kan uppstå på grund av många orsaker, och det finns olika metoder som kan användas för att lösa problemet.

Datorskärm vänd i sidled
Datorskärm vänd i sidled

Datorskärmen vänd åt sidan Problemlösningar

När vi lever i teknikens tidsålder har enheter som smartphones, surfplattor och bärbara datorer blivit en oumbärlig del av vårt dagliga liv. Ett av de problem som vi ibland kan stöta på på dessa enheter är sidans rotation av skärmen. Sidrotationen av skärmen kan orsaka obehag för användarna och göra det svårt att använda enheten. I denna process, några datorskärmen vänd i sidled problemlösningar enligt följande:

 • Kontrollera Auto-rotera-funktionen
 • Kontrollera skärminställningar
 • Systemåterställning
 • Starta om eller återställ

Kontrollera Auto-rotera-funktionen

De flesta smarta enheter har en sensor som automatiskt roterar skärmen. Denna sensor känner av enhetens position, vilket gör att skärmen kan rotera korrekt. Men ibland kan denna funktion få oönskade resultat. För att stoppa eller återaktivera skärmrotation, kontrollera inställningarna på din enhet. Du kan vanligtvis hitta det här alternativet på fliken ”Display” eller ”Display” i menyn Inställningar. Du kan åtgärda problemet genom att stänga av och på funktionen för automatisk rotering.

Kontrollera skärminställningar

Om skärmen fortfarande är på sidan kan du behöva kontrollera skärminställningarna som ett annat steg. Följ dessa steg:

 1. Högerklicka på skrivbordet och välj ”Display Settings”.
 2. Klicka på fliken ”Visa” och hitta alternativet ”Skärmorientering”.
 3. Fixa skärmen genom att välja ”Horisontell” eller ”Vertikal”.
 4. Spara inställningarna och avsluta.

Systemåterställning

Systemåterställning
Systemåterställning

En annan lösningsmetod som datoranvändare kan föredra för skärmrotationsproblemet som ofta förekommer i datorer. systemåterställning metoden är. Här är stegen du måste följa för att använda den här metoden:

 1. Klicka på ”Start”-knappen för att starta på din dator med Windows operativsystem.
 2. Sök efter Systemåterställning
 3. Klicka på programmet ”Systemåterställning” så öppnas gränssnittet för systemåterställning. Det här gränssnittet innehåller alternativ som gör att du kan återställa din dator till ett tidigare datum.
 4. I gränssnittet för systemåterställning kommer du att se flera datumalternativ. Dessa datum representerar tidigare skapade återställningspunkter på din dator. Du måste välja ett datum innan du får problem. Välj detta datum och klicka på knappen ”Nästa”.
 5. Bekräfta återställningsfasen
 6. Starta återställningsprocessen

Genvägar för skärmrotation

Nuförtiden använder många användare flera bildskärmar eller roterbara skärmar på sina bärbara datorer. Skärmrotation tillåter användare att bättre optimera sitt innehåll eller arbetsmiljö. Skärmrotationsprocessen kan dock ibland ta ett tag, särskilt när användaren måste navigera till menyerna eller inställningarna och utföra åtgärden manuellt. Lyckligtvis kan genvägar för skärmrotation som är tillgängliga i operativsystem påskynda denna process och göra den enklare.

Men genvägar för skärmrotation är tillgängliga för Windows, MacOS och Linux annorlunda på datorer med operativsystem.

På enheter med dessa 3 olika operativsystem genvägar för skärmrotation vatten är som följer:

OPERATIVSYSTEM/SKÄRMROTERANDE KOMMANDO för att rotera skärmen 90 grader åt höger eller vänster för att rotera skärmen 180 grader för att återställa skärmen till dess ursprungliga tillstånd.
fönster Ctrl + Alt + höger/vänsterpil: Ctrl + Alt + R Ctrl + Alt + Initialt tillstånd
Mac OS Kommando + Alternativ + Kontroll + höger/vänster pil Kommando + Alternativ + Kontroll + R: Kommando + Alternativ + Kontroll + Initialt tillstånd
Linux Ctrl + Alt + höger/vänsterpil Ctrl + Alt + R Ctrl + Alt + Initialt tillstånd

Vanliga frågor

Var hittar jag skärmrotationsknappen?

Svar: Skärmtangenten finns vanligtvis på datorns tangentbord som en markerad ikon eller en kombinationstangent. Du kan rotera skärmen genom att hålla ned tangenterna CTRL, ALT eller FN, vanligtvis genom att trycka på pil- eller piltangenterna.

Hur förhindrar man skärmrotation?

För att förhindra skärmrotation kan du inaktivera ”Auto Rotation”-funktionen i menyn Display Settings eller Graphics Settings.

Bilden på skärmen är inte orienterad, vad kan jag göra?

Om bilden på skärmen inte är i rätt riktning kan du justera skärmen i rätt riktning genom att använda alternativet ”Orientering” eller ”Orientering” i menyn Display Settings eller Graphics Settings.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi