Aktivitetsfältet fungerar inte problem (detaljerad lösning)

För datoranvändare är aktivitetsfältet i Windows-operativsystemet en viktig komponent som underlättar användarupplevelsen. Aktivitetsfältet hanterar funktioner som att komma åt startmenyn, lista över öppna applikationer, visa systemklockan och aviseringar.

Men ibland kan aktivitetsfältet oväntat sluta fungera eller inte svara alls. Användare som stöter på denna typ av problem kan börja oroa sig. ”Aktivitetsfältet fungerar inte” problem kan orsakas av många olika orsaker.

Aktivitetsfältet fungerar inte
Aktivitetsfältet fungerar inte

Orsaker till att aktivitetsfältet inte fungerar

Orsaker till att aktivitetsfältet inte fungerar bland många anledningar. Dessa möjliga orsaker bör övervägas för att identifiera källan till problem i aktivitetsfältet och åtgärder bör vidtas för att lösa problemet i enlighet därmed.

Därför, för att lösa problemet med att aktivitetsfältet inte fungerar enkelt och definitivt, är det först och främst nödvändigt att hitta orsaken till detta problem och den lämpliga lösningen för det. Aktivitetsfältet fungerar inte LenovoDet är ett Windows-operativsystemrelaterat problem, oavsett vilket märke som helst av bärbara datorer som Casper eller Asus.

Här är några huvudorsaker till vanliga aktivitetsfältsproblem:

 • Systemfiler korruption
 • Virus eller skadlig programvara
 • Systemuppdateringar
 • Programvara från tredje part
 • Inställningar eller konfigurationsproblem
 • Hårdvaruproblem

Aktivitetsfältet fungerar inte Orsaker och lösningar

Aktivitetsfältet fungerar inte orsaker och lösningar, särskilt datorägare kan ofta stöta på och fönster speciellt i versionen Aktivitetsfältet i Windows 10 fungerar inte Även om den är ganska nyfiken på detta problem, som upplevs som ett problem, Aktivitetsfältet fungerar inte Det finns många orsaker till problemet och många lösningar relaterade till det.

I synnerhet är de vanligaste orsakerna och lösningarna som orsakar detta problem följande:

Skäl Lösningar
Skadade eller saknade systemfiler Kontrollera och reparera systemfiler
Skadlig programvara Skanna och ta bort skadlig programvara
Olämpliga inställningar Återställer aktivitetsfältets inställningar
Programvara från tredje part Inaktivera eller avinstallera programvara från tredje part

Startar om aktivitetsfältet

Om aktivitetsfältet oväntat inte svarar och inte fungerar är det första steget att starta om aktivitetsfältet. Windows aktivitetsfält fungerar inte För att lösa problemet kan du starta om aktivitetsfältet genom att följa dessa steg:

 • Öppna först Aktivitetshanteraren genom att trycka på tangenterna Ctrl + Shift + Esc.
 • Hitta sedan ”Windows Explorer”-processen.
 • Högerklicka här och välj ”Starta om”.

Denna åtgärd kommer att installera om aktivitetsfältet och kan hjälpa till att lösa problemet. Om du inte kan lösa det här problemet med omstartsmetoden i aktivitetsfältet, som är den första metoden att prova om aktivitetsfältet inte fungerar, bör du prova andra lösningsmetoder.

Reparera systemfiler

Reparera systemfiler
Reparera systemfiler

I vissa fall kan problem i aktivitetsfältet orsakas av skadade systemfiler och reparation av systemfiler kan lösa problem i aktivitetsfältet. Operativsystemet Windows har ett antal verktyg för reparation av systemfiler för att åtgärda sådana problem.

Kontakter, skrivbord eller laptops aktivitetsfält fungerar inte För att lösa problemet genom att reparera systemfiler kan du följa dessa steg:

 • Gå först in i Start-menyn.
 • Sök sedan genom att skriva ”cmd” i sökmotorn som finns här.
 • Högerklicka sedan på ”cmd” och välj ”Kör som administratör”.
 • I kommandosystemfönstret som öppnas anger du kommandot ”sfc /scannow” och trycker på Enter.

Efter detta kommando kommer systemet att kontrollera filerna av operativsystemet och alla skadade filer kommer att repareras. På detta sätt kommer problemet med att aktivitetsfältet inte fungerar att elimineras.

Återställa aktivitetsfältets inställningar

aktivitetsfältet Om ovanstående lösningar fortfarande inte fungerar när de provades, kan det lösa problemet genom att återställa inställningarna i aktivitetsfältet. För att återställa aktivitetsfältets inställningar måste följande steg följas i ordning:

 • Öppna först ”Inställningar” från ”Start”-menyn.
 • I avsnittet ”Inställningar”, gå till alternativet ”Personalisering”.
 • Välj ”Taskbar” från menyn till vänster.
 • Klicka sedan på alternativet ”Återställ aktivitetsfältsinställningar”.

Efter denna process kommer problemet med att aktivitetsfältet inte fungerar troligen att lösas.

Söker efter skadlig programvara

Om aktivitetsfältet inte fungerar problemet orsakas av skadlig programvara, kör en fullständig genomsökning av din dator med ett pålitligt antivirusprogram. Virus eller skadlig programvara kan hindra aktivitetsfältet från att fungera normalt. Rensa alla hot som hittats och starta sedan om datorn.

Efter att ha skannat och tagit bort skadlig programvara kan du se aktivitetsfältet fungera igen när du startar om datorn.

Rengöring av tillfälliga filer

Windows temporära filer och cache kan byggas upp med tiden och påverka aktivitetsfältets funktion. Du kan följa stegen nedan för att rensa temporära filer:

 • Öppna startmenyn.
 • Hitta och öppna programmet ”Diskrensning” genom att skriva ”Diskrensning” i sökfältet.
 • Fönstret Diskrensning listar de enheter som finns på din dator. Din huvudenhet kallas vanligtvis ”C:”. Välj din huvudenhet och klicka på ”OK”-knappen.
 • Diskrensning kommer att upptäcka temporära filer på den enhet du valde. Det kan ta lite tid, så ha tålamod.
 • Diskrensning kommer att presentera de filtyper du vill rensa.
 • Härifrån väljer du de temporära filer som berör Windows.
 • När du har valt de filtyper du vill ha, klicka på knappen ”Ta bort filer”.

Diskrensning kommer att rensa upp temporära filer genom att ta bort de filtyper du väljer. Denna process kan ta lite tid, så ha tålamod och vänta tills processen är klar.

Aktivitetsfältet klickar inte

Aktivitetsfältet klickar inte
Aktivitetsfältet klickar inte

Kan inte klicka på aktivitetsfältet” är ett problem som gör att användare inte får något svar när de klickar på aktivitetsfältet och den förväntade funktionen kan inte inträffa. Detta problem kan ha olika orsaker.

En systemuppdatering kan påverka aktivitetsfältets normala funktion. Det kan finnas skadade eller saknade systemfiler som hindrar aktivitetsfältet från att utföra sina funktioner. Virus, spionprogram eller annan skadlig programvara som finns på din dator kan förhindra att du klickar på aktivitetsfältet.

Felaktigt konfigurerade inställningar eller ändringar gjorda av användaren kan göra att aktivitetsfältet inte svarar på klick. Alla dessa skäl Windows 10 aktivitetsfält låst och kan orsaka problem som att inte klicka. De mest effektiva lösningarna på detta problem är följande:

 • starta om datorn
 • Kontrollera och reparera systemfiler
 • Starta datorn i felsäkert läge
 • Söker efter skadlig programvara
 • Återställer aktivitetsfältets inställningar
 • Uppdatera grafikkortets drivrutin

Aktivitetsfältet försvann

Problem Skäl Lösningar
Aktivitetsfältet försvann Skadlig programvara 1. Skanna datorn och ta bort skadlig programvara med ett uppdaterat antivirusprogram 2. Kontrollera webbläsare och ta bort oönskade tillägg eller verktygsfält.
Ogiltiga eller korrupta systemfiler 1. Öppna kommandotolken som administratör och använd kommandot ”sfc /scannow” för att reparera systemfiler. 2. Återställ datorn till ett tidigare fungerande tillstånd med hjälp av systemåterställning.
Felaktiga inställningar gjorda av användaren 1. Öppna ”Inställningar i Aktivitetsfältet” från menyn Inställningar och kontrollera och korrigera nödvändiga inställningar. 2. Startar om aktivitetsfältet. 3. Återställa aktivitetsfältets inställningar.
Olämpliga problem med hårdvara eller drivrutiner 1. Kontrollera och uppdatera hårdvarudrivrutiner genom att öppna Enhetshanteraren. 2. Inaktivera eller avinstallera hårdvara eller drivrutin.
Windows Explorer processfel eller kraschar 1. Starta om Windows Explorer-processen med Aktivitetshanteraren. 2. Starta om systemet.
Användarprofilproblem 1. Skapa ett nytt användarkonto och kontrollera om aktivitetsfältet fungerar i det nya kontot. 2. Reparera eller återskapa användarprofilinställningar.
Aktivitetsfältet fungerar inte Problem och lösning

aktivitetsfältet försvann Problemet är ett av de problem som människor kan stöta på ofta, som att aktivitetsfältet inte fungerar. Försvinnandet av denna bar gör att människor inte kan använda viktiga funktionella knappar. För dem som undrar över de möjliga orsakerna till problemet med att aktivitetsfältet försvann och de olika lösningssteg som kan vidtas för att åtgärda problemet, här är orsakerna och lösningarna för det här problemet:

Vanliga frågor

Hur får man tillbaka aktivitetsfältet?

Svar: Om aktivitetsfältet försvann kan du högerklicka för att öppna rullgardinsmenyn ”Aktivitetsfält” och markera alternativet ”Lås upp aktivitetsfältet”. Så aktivitetsfältet kommer tillbaka.

Hur redigerar man meddelandeområdet i Aktivitetsfältet?

För att redigera meddelandefältet, högerklicka på aktivitetsfältet och välj ”Inställningar för aktivitetsfältet”. Sedan kan du ställa in dina inställningar för att visa eller dölja meddelandeikoner genom att gå till avsnittet ”Meddelandefält”.

Aktivitetsfältet klickar inte, vad kan jag göra?

Om du inte får något svar när du klickar på aktivitetsfältet, försök att starta om datorn. Du kan också prova upplösningssteg som att kontrollera systemfiler, söka efter skadlig programvara eller återställa aktivitetsfältets inställningar.

Varför visas inte klockan i Aktivitetsfältet?

Om klockan inte är synlig i aktivitetsfältet bör du kontrollera aktivitetsfältets inställningar. För att se till att klockikonen visas, öppna ”Inställningar i Aktivitetsfältet” och se till att ”Klocka” är aktiverat i avsnittet ”Meddelandefält”.

Glöm inte att betygsätta vårt innehåll.

Lämna en kommentar

Teknoloji Mermer Gezi